My Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Gaaalaaaavaant – bizarnostou k dokonalosti


"Way back in days of old there was a legend told about a hero known as Galavant"

Kde bolo, tam bolo, bola raz jeden televízna stanica, ktorej sa rozhodla, že keď jej pravidelné seriály budú mať Vianočnú pauzu, vypustí do éteru minisériu, aby jej neklesla sledovanosť. Lenže, čo sa stane, ak tá miniséria bude lepšia ako samotný seriál? No, to ukáže až čas.

 

"Maybe you're not the worst thing ever"


Keď si človek pozrel prvé promo na nový rozprávkový seriálový muzikál, ktorý má, vďaka Bohu, tak ďaleko od Glee a podobných ako sa len dá, pomyslel si, že to buď bude úplne fiasko, alebo to bude niečo úplne geniálne. A je to tu. Dve epizódy sú za nami a ja môžem s čistým svedomím povedať, že Galavant je jednoducho skvelý.

 

"I suggest you fall. Thanks"


Už v prvých sekundách som si seriál zamilovala. Úvodná pieseň dokonale uvedie do deju a navyše je tak chytľavá, že si ju budete pospevovať ešte dobrých pár dní. Celkovo je Galavant dosť o soundtracku, ktorý posúva dej dopredu. Jeho dokonalosť spočíva v skombinovaní rytmickej chytľavej melódie a bizarného textu a navyše keď vám do toho sem tam zahučí Vinnie Jones, nedá sa odolať.

"I want to shoot him with a crossbow, I want to stab him in the eye"


Samozrejme, dôležitou zložkou je humor, ktorý je tak trefný a naozaj aj vtipný. Zameriava sa hlavne na veci, ktoré v bežných rozprávkach nevidíme, respektíve nie sú tam podstatné a práve to vyúžívajú tvorcovia Galavanta vo svoj prospech. Realistické poňatie. Či už princezná zlatokopka alebo svalovka po tréningu, zabavíte sa na všetkom.

"How did you get on the horse? - I slept on the horse"


Galavant je každopádne skvelý spoločník na tých pár januárových večerov. Je naozaj škoda, že ho musí neskôr nahradiť Once upon a time. Môžme len dúfať, že sa niekedy v budúcnosti dočkáme pokračovania.

"Oh, it's lots of plot, we know! But anyway, hi ho!

We're off and here we go!

Come back for our next show To see what's next for Galava-a-a-a-nt!"



Serialy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014