My Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

The Hobbit: An Unexpected Journey

Spoločenstvo prsteňa som videla už ako 6 ročná. Bol to prvý film, ktorý som videla v pôvodnom znení s titulkami. Keďže som vtedy ešte nevedela poriadne čítať, čítal mi ich brat. Film som si hneď zamilovala. Prvý trailer čo som videla bol na Dve Veže a prvý film, ktorý som videla v kine bol Návrat Kráľa. Celé moje detstvo v podstate sprevádzal Pán prsteňov. Aj preto mi záležalo, aby bol Hobbit skvelý. O Hobbitovi som počúvala z každej strany len samé chvály, a preto som sa obávala, že ma to nechití za srdce. To sa takmer stalo. Keď som videla prvý trailer, vedela som, že to nebude ten starý dobrý Pán prsteňov. Výplodmi digitálnej technológie sa to tam len tak hemžilo, no stále som dúfala, že sa to nebude týkať väčšiny filmu. Keď nadišiel ten čas a ja som sedela v kinosále s 3D okuliarmi, začal sa film, už nie s tým pekných pochmúrnym logom New Line Cinema ale farebným Warner Brothers, s 48 fps, ktoré mne osobne vadilo asi do pätiny filmu, takže som si nemohla vychutnať jednu z prvúych scien s Frodom, na ktorú som sa tešila. Potom čosi ako prológ bol príliž digitálny na môj vkus. Pripadalo mi to akoby som sa pozerala na počítačovú hru. Ako je milé, že sa Peter Jacksom vyšantil s digitálnou technológiou, ale čo je veľa, to je veľa. Vôbec to nemalo ten šmrnc ako Pán prsteňov. Okrem toho je Hobbit zbytočne dlhý a natiahnutý. Jackson zbytočne odkazuje sám na seba tam, keď to netreba a tam, kde si to vyslovene žiada nie. Ale Hobbit mal aj pekné momenty, ktoré ťahali ten film hore. Oprášený soundtrack z Pána prsteňov dodal snímke istú nostalgiu a emóciu taktiež aj nová theme bola skvelá. Piesne trpaslíkov boli v skuttku nádherné a mnoho ďlaších vecí. Takmer do konca filmu som nevedela či sa mi vlastne páči na toľko, aby som si ho pozrela znovu, alebo nie. No na konci mi to došlo. Je jedno že tento film bol robený hlavne aby zarobil majland. Stále je to však Tolkien a stále ho budem mať rada. Teda pokiaľ to nebude úplný prepadák ;-)

Movies | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    Ahoj :) ja som ešte film nevidela, no veľmi sa naň teším. Prečítané mám všetko od Hobita po Silmarillion, nemám ani tušenia aké to je, ale knihe sa to uršite nevyrovná.Alle väčšina ľudí mi hovorí, že je to mnohokrát lepšie ako očakávali. No podľa mňa je okolo toho zase zbytočne veľký ošiaľ. Ale taký je stále. A musím povedať, že moje detstvo taktiež sprevádzal Pán Prsteňov :) Perfektne si to napísala a vystihla. Len nechápem, prečo z trilógie, 3 kníh a ešte takých hrubých, spravili 3 filmy a z 1 tenučkej knižôčky spravili 3 filmy... Perfektné čítanie ;)
    publikované: 20.12.2012 12:26:16 | autor: avalonhalley (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014