My Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zabudnite na 50 shades of grey .. je tu Kingsman a.k.a. Manners maketh man


 

"You are about to embark on the most dangerous job interview in the world"

88% a 126. najlepší film na čsfd, 8,3 na IMDb. Tak s týmito číslami som išla do kina. Žiadne recenzie, žiadne extrémne nadšenie z filmu, len očakávanie príjemného zabitia dvoch hodín môjho života. Nič z toho sa však nekonalo. Bolo to totiž stonásobne lepšie.

"The suit is the modern gentleman's armour."

Keď som si zisťovala o filme viac, prišla som na to, prečo mi ten film tak pripomínal Kick-Assa. Bojové scény, štýl humoru, istá drzosť, efekty, Mark Strong,... Samozrejme je len jedno meno ktoré spája tieto veci dokopy. Matthew Vaughn. Človek, ktorý má na svedomí také perly ako Stardust, X-men: First Class a už spomínaného Kick-Assa.

"I'm a Catholic whore, currently enjoying congress out of wedlock with my black Jewish boyfriend who works abortion clinc. Have a lovely afternoon madam"

Kingsman má to, čo mu môže aj Marvel závidieť. A to dokonalý balans medzi kladnými a zápornými postavami. Taktiež výrazného zloducha v podobe Samuela L. Jacksona, ktorému táto rola sadla ako ušitá a navyše sa mohol premávať po plátne s fialovou šiltovkou. Jednoducho bolo sa na koho pozerať. Poprave, miestami som sa bála ako to celé vypáli, lebo ak vedľa seba postavíte takých silných hercov ako Colin Firth, Mark Strong, Samuel L. Jackson a Michael Caine, je možné, samotná hlavná postava zostane pozadu a nerozvynutá. Vďakabohu, toto nie je ten prípad. Mladý sa totiž nezdá. Taron Egerton, vychádzajúca hviezda, sa prejavil ako simpaťák, ktorého si hneď obľúbite či už pre jeho dobré srdce alebo kleptomanské sklony. Každopádne je sa na čo dívať.

"Sorry, love. Gotta save the world"

Herecky to klape, vizuálne to klape, hudobne to klape, jednoducho po všetkých stránkach je to dokonalé. Chcem obzvlášť vyzdvihnúť akčné scény, ktoré sú tak dokonale bad-ass ako sa len dá. Kostol, bar, či horský bunker, všetko to má gule a jasala som pri každom momente. Simply epic and pure awesomness. Preto hovorím zabudnite na Fifty Shades of Grey, a podobné romantické filmy. Tu si prídu na svoje obe pohlavia. Pre mužov je tu akcia a pre ženy... dokonalý super bad-ass britský gentlemani (with little hipster touch). Čo viac si môžem priať.


"Manners maketh man. Do you know what means? Then let me teach you a lesson"

P.S.: Tie krycie mená ma dostali :) Nice touch :) Long Live The King!

Oh, a ešte jedna vec: Bože vďaka za eRkový raiting a britský humor!


Movies | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014