My Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Merlin – seriál, ktorý vám zanechá dieru v srdci


"In the land of myth and the time of magic, destiny of a grat kingdom rests on the shoulders of a young boy. his name . . .  Merlin"


Po malej recenzii od spolubývajúcej som sa konečne odhodlala pozrieť si Merlina. Seriál, ktorý drvivá väčšina užívateľov čsfd označila za guilty pleasure som si behom pár epizód zamilovala aj ja.

 


“ - I warn you, I've been trained to kill since birth.
- Wow. And how long have you been training to be a prat?
- You can't address me like that.
- Sorry. How long have you been training to be a prat, my lord?”


Áno, uznávam, že seriál a samotná legenda o Artušovi sú dve rozličné veci, že je to predvídateľné, že tie happy endingy mi už miestami liezli hore krkom a po hereckej stránke to tiež nie je bohviečo. Ale všetko to ťahajú dopredu hlavní dvaja protagonisti a to teda Bradley James (Artuš) a Colin Morgan(Merlin), ktorých on-screenová ale aj off-screenová bromance je kľúčom k úspechu. Akonáhle tí dvaja niečo vyvedú, všetko zlé je odpustené. Už len samotná dynamika ich vzťahu vás prinúti to pozerať až do trpkého konca. A ten je teda dosť krutý. Keď si predstavím, že to posledná epizóda bola odvysielaná 24.12.2012 až sa mi rozum zastavuje na tým, ktorý chorý psychopat rozhodol práve o tomto dátume. A čo je prekvapivé, Steven Moffat to nebol. Je to jednoducho jeden zo seriálových momentov cez ktorý sa človek môjho druhu len tak neprenesie.

"- I had no idea you were so keen to die for me.

 - Trust me, I can hardly believe it myself.”

Ak mám zhodnotiť jednotlivé série tak môžem len povedať, že najmenej ma bavila prvá (sama to nedokážem vysvetliť), od druhej to začalo byť poriadne vtipné a vzťah postáv začínal naberať na obrátkach, a v tretej sérii mi začala vadiť začínajúca záporáčka. Štvrtá séria, tak ako zvyšok seriálov od BBC, dostala vizuálny upgrade a tým pádom aj dosť časté a miestami za-hlavu-sa-chytajúce slow motion. Je však pravda, že čas od času sa naozaj vydarili. A potom to prišlo. Začiatok konca. Záporná postava, ktorej už úplne preplo, spolu s načrtávaním tragického konca, na ktorý sa budem radšej snažiť zabudnúť, hoci neúspešne. Každopádne Merlina odporúčam každému, kto hľadá nejakú oddychovku, resp. seriál pre celú rodinu. Ale to radšej vynechať poslednú sériu.

"Long Live The King!"


Serialy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014