My Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

50 shades of F***ed up



"Never trust a man who can dance"

Písal sa rok 2015 keď do kín konečne zavítalo dielo neznámej režisérky Sam Taylor-Johnson. Film na ktorý niektorí čakali roky a iní dúfali, že sa ho radšej nedožijú. Okolo knihy bol neskutočný boom a napriek tomu, že som mu úspešne odolávala, prišlo raz leto 2014 a s ním aj prvý trailer a tak som po knihe siahla aj ja.


Hneď mi bolo jasné, že keby kniha nebola taká kontroverzná doteraz by bola len zavesená na nejakom blogu ako fanfiction Twilightu. Problém je, že akonáhle sa do nej začítate, len tak ľahko vás nepustí. Je jedno ako zle je napísaná, či to, že vám hlavná hrdinka začína liesť na nervy a že hlavným hrdinom viacmenej pohŕdate, lebo potom príde druhá kniha a vy zistíte, že už niet cesty späť a na postavách vám záleží. Z nevysvetliteľného dôvodu.


Každopádne čo sa filmu týka, vôbec nevypálil tak ako by si to všetci predstavovali. Ja osobne síce musím povedať, že som čakala horšie. Ale to neznamená, že to bolo dobré. Celý problém spočíval v tom, ako narvať 600 stranovú knihu do dvoch hodín. A to, že to vyšlo s Harry Potterom, neznamená, že to vyjde tiež. Práve naopak. Film postráda takmer všetko prečo sa do knihy začítate. Veci ako chémia postáv či samotná dilema hlavnej hrdinky šli kvôli nedostatku času bokom a tak chýbala celému filmu istá gradácia, ktorá by vyustila do niečoho, čo by dávalo aj zmysel. Namiesto toho vyznelo chovanie Anastasie miestami nelogické a scény ktoré by mali byť no... streamy, až vtipne. Ľudia v strižni sa očividne zapotili.


Čo sa týka hereckých výkonov, Dakota mierne prekvapila (od nej som nečakala bohviečo), no Jamie ma sklamal. Videla som ho v Once upon a Time kde si strihol malú rolu a potom samozrejme v The Fall, kde je tak úžasný až sa začínate sami seba pýtať či je v poriadku obľúbiť si sériového vraha. Avšak tu ma sklamal. Možno za to mohol fakt, že sa snažil udržať americký akcent (nie veľmi úspešne), alebo ktovie čo iné, ale každopádne je to škoda.


Nič sa s tým nedá robiť. The damage is done. Film je vonku a nabudúce (teda ak nejaké bude), prosím, žiadne slow motion. Naozaj NIE.

 

"Laters, baby"



Movies | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014